Monday, August 25, 2014

Beriadah di taman botani


Haii korang. 
Tengah buat apa tu? Aku biasa la. Baru bangun tido. Lagipun hujan kat unisel nie. Heaven giler tido tak hengat. Haha
Hari nie hari isnin. So, aku nak story pasal hari sabtu minggu lepas. See, aku suka flashback2 nie. Hehe. 
Kisah hari sabtu nie jadi lepas ayah aku pegi outstation kat besut. Aku dgn ibu and adik2 sume kene tinggal kat umah. Dalam umah tu pulaks aku je yang pandai drive. Yang lain tak berapa nak pandai. Kahkahkah ! Jumaat malam sebelum sabtu tu, ibu aku ada tanya bila aku nak bawak beliau joging sebab walkaton yg ofis beliau nak buat tu tinggal 3 mggu je lagi. So, aku dengan rasa bersemangat dan excitednya, ajak la h ibu ke taman botani, putrajaya. Esok nye, bangun la dorang nie berjemaah. Solat subuh, buat sarapan sume bagai lah. Sampai bawak sarapan gi taman botani tu kau tau. Dah sampai situ, dlm pukul 8.30. Ibu aku sampai2 je terus gigih warm up badan beliau dan terus berjoging. Tapi aku pulak gigih menunggu kaunter bukak pukul 9 pagi. Nak main basikal punye pasal. Lepas dah bukak je kaunter, gigih pulak aku gi beratur reramai mcm nak beli makanan kat kantin sekolah. Hahaha.
Dgn tabah dan sabar nye aku beratur akhirnya sampai la ke kaunter. Dye akan bagi satu borang utk diisi. Lagi satu, sewa basikal kat situ not bad la murahnya. Hanya RM4 jehh. Murahkan..? Lepas dah bayar pe sume, aku pun pegi la amek basikal kat bangsal basikal kat tingkat bawah. Dah turun bawah tu, aku rambang mata nak pilih basikal yg mana satu. Ibu pulak dah habis satu taman botani tu beliau berjoging. Aku pulak dah dapat basikal, tak hengat donia. So, berbasikal la ke kawasan taman. Lgpun kawasan taman tu sangat lag besar. Sape yg penah pergi mesti tau. Yg tak pernah pegi lagi, meh la datang sini. Best giler baq hang. Hihihi

Meh la aku blanja gambar 1 2 snap. 








Okey, dah. Memang puas hati main basikal kat sini. Meh la datang. Dia bukak pagi pukul 9-12tengahari. Petang pulak pukul 2-5petang. Makesure datang tau. Yang tak tau jalan nak ke sini tu, waze je laa.. Senang. Hee


*bila HATI berkata-kata, JARI akan mula MENAIP*

0 comment: