Wednesday, January 2, 2013

Farewell 2012, Welcome 2013

Assalamualaikum ^_^

Hye korang,
Happy New Year.. aku wish lambat? eh, biar lah.. kesah pulak? haha
Sekejap je dah masuk tahun baru kn? sedar tak sedar, aku pun dah habis sem 1..
masa berlalu sangat pantas..
so, ape azam korang tahun nie? ade yg nak kawen, nak tambah zuriat, nak tambah bini, nak tambah laki..
opps ! sori.. haha
Azam aku? well, as a student of coz la aku nak dpt pointer tinggi, kalau boleh nak dapat 4plat..
kalau tak de yg pk macam tu, confirm takde matlamat..
haaaa... cakap pasal matlamat kan, aku rasa mcm susah sikit.. bukan la susah mcm mane,
i mean, susah nak capai.. haha faham2 je la maksud aku..
tak faham jugak? adehh.. meh sini aku terangkan..
Contoh mcm aku la.. sebelum masuk Unisel, mmg dah pasang niat mcm pasang kudakuda.. matlamat tu mmg dah mantopp! dah.. tapi bile dah masuk, hamekaw! mcm2 dugaan..
Mulemule tu oke lg.. bile dah pertengahan sem tu, haaa... mule la satu persatu problem dtg.. mcm peminat nak mintak autograf retis tu kn.. mmg susah nak hadapi la..
mane tak nye, dgn problem roommate, housemates, classmates and the most problem is clash.. haha
byk dugaan sungguh..

Clash? haha.. bile ingt balik, rasa mcm org bodoh pun ade.. yela, kau bygkan, kau bengkak2 mata nanges pk psl dye, takde selera mkn smpai saiz S pun kau boleh muat..sume sebab dye..kau tgk je la post2 aku yg lepas, sume mood cter pasal dye je.. tapi dye, ade pk pasal aku? siap dah ade couple baru, pastu boleh bermandi manda kt air terjun rawang lg dgn couple baru dye tu.. haaa.. nmpk tak kebodohan aku kt situ? Yes, I am.. mmg bodoh pun.. i mean, diperbodohkan.. haha
Tu antara kisah pahit aku la sepanjang sem 1 kt unisel . After this, insyaaAllah takkan berulang lg..

Tapi sume nie takkan patahkan semangat aku utk terus belajar kt Unisel.. Walaupun skunk nie Unisel tgh ade konflik pasal nak pindahkn budak2 kt penempatan lain... Tu la namenye dugaan hidup..
Hidup nie kalau takde dugaan, bukan hidup namenye.. baru la challenging sikit nak tempuh kan?
Aku tak kisah ape pun yg jdi kt diri aku... selagi parent aku ade, selagi aku ade Allah, selagi tu aku akan berjuang utk hidup..

Sembang aahhh ! haha..
Cakap mmg senang ye dak? nak buat tu yg susah.. Kan aku ckp, Selagi Allah and parent aku ade, aku akan berusaha berjuang utk hidup.. tak faham lagi? tarik telinge nak? haha

Aku berdoa semoga tahun nie akan jdi tahun yg menggembirakan dan hidup aku lebih dirahmati oleh Nya..
Nak buat baik kat semua orang.. Belajar maafkan semua org sbb sampai sekarang, aku masih belum dapat maafkan dia.. Yup, mmg la kene maafkan, tapi buat mase nie aku hold dulu rasa nak maafkan tu..
Buat apa klau mulut ckp maafkan, tapi hati still tak ikhlas kn? aku akan maafkan kalau dia mengaku segala kesalahan dia.. Semua ! haha

haaa... oke oke lari tajuk dah sebenarnye nie.. btw, Happy New Year uolls..
umo dah meningkat, amalan tu kene tingkatkan jugak.. :)

* Innamal a'malu binniat - mulakanlah sesuatu amalan kita tu dengan niat..
Niat seseorang tu yg menentukan pahala dan dosanya.. :)




“Perkara yang paling sedih apabila tibanya tahun baru adalah umurku bertambah tetapi amalanku tidak bertambah ” - Ibn Mas’ud.
renung-renungkan dan selamat memulakan perjalanan ke destinasi CINTA untuk bersamaNYA. InsyaaALLAH..



*bila HATI berkata-kata, JARI akan mula MENAIP*

0 comment: