Wednesday, December 12, 2012

Sayang IBU !

Hye uolls.. 
buat ape tu? sihat kah?
sayang mak korang tak? of coz la syg kn?
aku punnn... sayang sangat kt ibu aku.. sejak duduk Unisel nie, asal aku balik umah, ade je something yg special ibu aku buat or masak.. 
Bab masak tu yg takleh tahan.. u know what, aku skunk dah kuat makan.. minggu nie je, dah macam2 aku mkn.. beli cheese kek kemain byk.. hari2 aku makan.. mampooo ? haha

Hari selasa pg, aku balik umah.. almaklum la, paper aku gap seminggu.. lame nak mampos ! 18 ngn 20 hb nnt ade paper lg.. aku biase la, balik umah la.. ape lg enn.. drpd aku duk tercangak kat hostel tu mcm org tak siuman, baik aku balik.. dpt gak spend time ngn family..

haaaa... mai aku nak habaq.. 
aku nie hantu sizzling oke.. mmg pantang la klau nmpk sizzling.. lg2 yg part cendawan dye tu..
perghh ! mmg sllunye aku mintak lebih..

selalunye, bile pegi alamanda, aku mmg akan order sizzling yee mee.. and makan panas2.. melecur lidah aku tahu ! haha ( sape suh mkn panas2 kn? senget ! )
tapi kali nie, ibu ckp tak payah beli.. ibu nak buat kt umah utk mkn malam..
waaaa ~~ kegembiraan aku terserlah doe.. mmg tgh craving nak mkn sizzling..
bak kata pepatah pepatung, " pucuk dicita ulam mendatang "
ko penah dgr tak peribahasa nie? tak penah? errr.... dah sah tak skola.. haha 

dah la, aku malas nak membebl panjang2, penat jari2 aku nie taip..
korang layan je la pic nie ea..
Yang penting, sizzling ibu aku nie MENJADI hokey ! *clap



Tadaaaa !! yg nie ko nampak sikit je kn?
yela.. sbb yg nie 1st try.. ( takut tak sedap kang , tak habeh pulak )
ibu siap suruh aku mkn panas2 oke..
seriously, sangat sedap..

5 minit kemudian
v
v
v


Haaa... hamekaw ! licin !
pantas sungguh aku makan..
sedap weh ! mmg la cepat habeh..

5 minit selepas itu
v
v
v


Oke fine !
aku makan 2nd round.. haha
memang melantak tak ingat dunia dah time nie..
bukan takat melantak je, nie kedarah namenye..
pape pun, mmg the best la..
aku takkan lupe sampai bile2..

Thanx sangatsangat kt ibu sbb masakan sizzling yee mee utk along..
Sayang ibu sangatsangat !

macam mane nak buat? 
errr... tanye la encik google.. 
senang je kn?

oke la uolls, aku nak sambung study.. killer paper coming soon.. 
takuuuuttt tak? takuuuttt laaa... giler tak takuutt..
tata uolss..

~ lalola froggy ~

*bila HATI berkata-kata, JARI akan mula MENAIP*

0 comment: