Friday, December 21, 2012

GoodBye ~~

Assalamualaikum ~

Hye uolss,
sihat tak? aku? jgn tanye la.. bertambah sihat kowt..
baru baik sakit kan.. bile mkn ubat tu, bertambah lah selera makan.. lg2 bile doktor suruh aku makan vitamin, opkoz la makin banyak makan.. haha

Oficially nye aku dah tamat pengajian untuk sem 1.. bak kata senior aku, " weh, baru sem 1 la.. byk lagi sem yg kau kene tempuh" to uolls yg ckp mcm tu smlm, hado aku kesah? haha jnji dah habeh sem jugak kan..
20/12/2012 ---> Alhamdulillah.. telah menamatkan killer paper utk subjek library.. harap2 la subjek tu tak kene repeat next sem..

Sepanjang sem nie, mcm2 cabaran aku lalui.. dgn mslh roommate, housemate, classmate and especially si dia tu.. tapi takpe la, Alhamdulillah sebab aku dapat harungi keperitan tu semua.. Pengalaman yg aku lalui nie sedikit sebanyak dah mengajar aku erti kehidupan.. 
Mcm membe aku cakap, " ala ben, nie baru sikit je Allah bg ujian, dah nak mengalah.. redha je dgn ape yg jdi kat kau sekarang nie"
And yup, aku sgt2 redha.. setiap kejadian ade hikmahnye kan.. cume kite je yg tak nmpk..
Aku sgt2 mengharapkan sem 2 nanti, tak la sesedih dan sesadis sem 1 nie.. haha
Ape yg aku perasan lately nie, bile Allah hilangkan seorang kwn yg teruk, Allah datangkan aku kwn yg baik2..
Bukan seorang oke, tpi ramai sgt.. Alhamdulillah..

Matlamat utama --> fokus kt study.. kalau ade jodoh aku dgn dia, takkan ke mane kan?
Allah tu sebaik2 perancang.. Dia tahu mana yg terbaik utk hambanya..

Hurm.. ape nak buat cuti2 nie eak? haha
mcm biase la duk rumah besarkan badan yg tak berapa nak besar nie.. eh, yeke? haha
Buat part time kt gym lah kowt.. abg angkat aku dah offer keje part time dah.. tapi hati ngn otak nie dok ckp mls je.. haha mmg tak jdi ape lah kan.. kang keje kt gym, hari2 kene angkat dumb bell.. sat gy timbul muscle2 aku nie.. ohh no ! tidak ku izinkan hal itu terjadi..haha
rase mcm nak lepak je kt umah sbb bulan2 mmg duit masyukk je.. kahkahkah.. 
Tu la sbbnye aku mls punn.. jgn jeles ea uolls..

23/12/2012
Sepupu aku kawen.. alahai.. bertambah sorg lg ahli dlm keluarga besar aku nie..
and... kak ekin.. jgn lupe burger bakar along tu.. --> akan ku tuntut sehingga dapat.. yeehaaa !

oke la, nt aku update lg k..
tata uolls..
much of love ~

*bila HATI berkata-kata, JARI akan mula MENAIP*

0 comment: