Saturday, November 10, 2012

Size S ----> Gastrik?

Hye korang.
Cer tgk entry kat atas tu. seumur hidup aku, nie lah kali pertame aku muat pakai baju size S.
mampoo ko? haha..
Kalau nak diikutkan, size aku nie size M/L. and now, aku dah muat pakai size S. Berat aku pulak,  dari 58 kg turun ke 49kg. -9kg dalam masa seminggu.
nak tau rahsienye? kau bace la sampai habis.
okey, sebelum nie, aku mmg kuat makan. cume lately nie aku tak berapa selera. atas masalah2 yang aku hadapi sekarang. bukan tak berapa selera, tapi nafsu makan aku hilang. aku pun tak tau kenape boleh jadi mcm nie. mungkin aku terlalu fikirkan dia. dengan problem lain yg aku hadapi lagi. haih...
 inilah kesan yang aku dapat..

v
v
v
v
v
v
v

GASTRIK..
nie adelah masalah baru aku. semalam aku pergi klinik tanpa pengetahuan sesiapa. Doktor Azmi (husband prof.Muhaya) dah sahkan sakit aku nie.Stress terlampau katenye. rupenye, stress sgt pun boleh jadi punca gastrik nih. baru lah aku tau kenapa aku selalu pening kepala tiba2, then, demam and  yg latest, aku muntah darah minggu lepas. sakit ni aku akan rahsia kan dari semua orang especially dia. aku tak nak orang lain risaukan aku. sebab aku tau, aku memang tak layak dapat kasih sayang dari sesiapa pun termasuk dia. sekarang, aku dengan hidup aku, dengan cara aku sendiri.

Nafsu makan aku hilang tiba2. aku selalu fikirkan masalah. sampai kawan2 aku tegur kenapa badan aku dah tak tembam mcm dulu. Rahsianye, aku tak makan. Nafsu makan aku hilang. sarapan pagi kul 12, mkn mlm kul 3 pg. tak teratur kan? makan pun, megi megi megi. mmg nipis la usus aku. dgn tak cukup tido. assignment kene reject lg. WTF ! tapi, sabar je la. nak buat mcm mane kan?

sekarang nie, aku kene minum susu full cream je.
doktor Azmi suh aku minum susu, 6.30 pg --> 10pg --> 4ptg --> 10mlm.
hamek, 4 kali sehari kene minum susu.
susu mahal pulak. kalau beli kat cafe, sebotol rm4. 4x4 = rm16 sehari? okey. aku kopak. tak mampu.
so, kalau tak mampu, tak yah minum la kan?

Jiwa kacau, Otak kacau.
and now, hati pun kacau jugak.. apakah?
Hati orang... susah nak jangka kn?

and berita gembira, aku dapat tawaran ke UIA. adakah aku akan meninggalkan Unisel?
hmm.. agak2?  cter kat next entry la k.
Assalamualaikum..


*bila HATI berkata-kata, JARI akan mula MENAIP*

0 comment: