Wednesday, October 31, 2012

kawan oh kawan


Hye korang.
sihat? aku sihat je..
tapi hati aku tak berapa nak sihat.
aku lapar...
tapi...
hurm.. susah kalau ada kawan yg kuat berkira nie.
aku tahu barang2 kau lebih byk kt rumah nie..
dapur la, peti ais la..
aku just lupa nak beli telur je.. nak beli sebiji kt dye..
pastu buat muke.
weh, bukan aku amek free la.. aku nak byr oke..
aku paling pantang orang tarik muke ngn aku.
dah siap2 dah kuarkan sebungkus meggi utk nk masak..
bile dye buat mcm tu, elok2 nak masak meggi,
aku masuk bilik terus simpan meggi tu balik.
takde mood nak masak.
yela. sbb dapur tu pun dye yg punye.
mmg tak la aku nak gune..
and pergi kelas english dlm keadaan perut lapar.
sambil jln ke kelas, aku mkn biskut je.
menggigil badan aku tahan lapar.
tak penah2 jdi mcm tu. dah la baru lps hujan,
mmg lapar gler la jwbnye kn.
haih..

aku tak kesah kalau sume dlm umah nie banyak barang kau,
tapi please hormat aku. kau tu baru 18.
takyah la nak kuang aja.
mentang2 la aku diam je.
sampai nak pijak kepala aku pulak kn?
grr ! sakit jiwa betul la dgn budak mcm nie.
lepas nie, aku promise yg aku takkan guna satu pun brg2 dye.
bia la  aku kebulur skalipun.
mmg aku takkan mkn mknn yg kau masak.
sebab aku tau kau masak tak ikhlas.
asyik2 mengungkit sume brg tu mak kau yg belikan.
macam la parent aku nie tak penah belikan brg utk aku..
what the F**k !

selama nie aku boleh je toleransi ngn kau.
aku diamkan je ape kau buat.
aku diam2, bukan bermaksud aku suke dgn apa yg kau buat.
satu hari nnt, kalau aku dah takleh sabar ngn kau,
haaa... time tu kau jgn pggl aku amiey lg dah.
okey?
dah la.. mls nak pk psl bnde bodoh nie.
gy mati kau la budak !


*bila HATI berkata-kata, JARI akan mula MENAIP*

0 comment: