Monday, September 24, 2012

Happy nyeeee !!


Cakk !! 
hai uollz.. tengah buat ape tuh? busy ke?
aku? mcm biase la.. busy jugak. assignment tu, assignment nie, test itu, test ini. main test-test..haha
tapi dalam busybusy tu, sempat jugak jumpe si montel aku tu.
kisahnye bermula bila aku nie dah kempunan sangat nak makan burger. kempunan lah sangat kan !
si montel aku tu pulak, sibuk nak belanja aku burger. siap hantar lagi tu.
padahal macam la aku tak tahu, dia hantar burger tu sebab dia saja nak jumpe aku kn syg? haha
nampak tak permainan dia kat situ?

selama nie aku memang malu nak jumpe dia. tapi tah kenapa sebab nak makan sangat burger tu, 
aku pun pegi jumpe dia bertemankan kawan baik aku, ili. 
time tu, jantung aku macam nak gugur kau tahu..? sebab aku dah setahun tak kuar date dengan manamana lelaki lepas aku putus dengan ex-bf aku tu.
bak kata dia, shyshycat.. kuang asam punye montel. ade ke dia ckp mcm tu. haish.. ! 
tapi sebab aku malu, aku buat bodo je la kan. kalau bukan sebab sayang, memang dah kena sekeh free dah malam tdi tu. haha ( ade hati nak sekeh orang )

Tengahtengah malumalu tu, boleh pulak kawan aku tu pergi tinggalkan aku berdua dengan dia je.
OMG ! adehh.. malu giler aku time tu weh ! (shyshycat)
kawan aku tu cakap, " aku bagi chance kat kau beb " haha.. sengal punya kawan.
dia pulak tengah angau dengan si mamat tu ( salehan ). macam la aku tak tau kan.

then, kami pun dudukduduk borakborak. but, duduk jauhjauh oke. kalau boleh, nak duduk lagi jauh.
macam ala ala pandangpandang jelingjeling tu. haha
dia dah makan burger, dah borakborak, 
tetibe nampak anak katak melintas. u know what syg, sy memang suka main anak katak. sejak dari kecik lagi. 
kalau ikutkan, saya nak gi kejar anak katak tu, tapi sy malu. awak pulak pi main agahagah dengan katak tu. senget betul !
during our first date tu, aku asek tergelak je. dia la punya pasal. tak habehhabeh buat lawak.

u know what, mase aku amek batu acahacah nak baling dia tu kn, aku perasan. batu tu berbentuk hati.
OMG ! tu memang suratan ataupun kebetulan? comel sangat batu tu.
aku bawak balik rumah, aku simpan.
batu keramat tu ! walaupun aku amek kat tepi jalan. haha

bila time nak berpisah tu, dia sanggup tunggu sampai aku masuk dalam kawasan hostel, baru dia balik.
how sweet you syg.. ! 
terharu aku bila dia layan aku macam tu. walaupun aku nie kasar orangnye, tapi hati aku betulbetul tersentuh and terharu dengan apa yang dia buat tu. banyak kali dah aku menangis sebenarnya sepanjang dengan dia nie.
menangis bukan sebab sedih, tapi sebab terharu. first time ada lelaki yang layan aku macam nie. 
Alhamdulillah.. Allah betulbetul dah makbulkan doa aku. terima kasih Ya Allah.. :')

P/S : 
Sayang, saya sayang awak sangatsangat.
terima kasih atas kasih sayang yang awak bagi kat saya.
awak layan saya macam puteri. awak manjakan saya, 
awak selalu bacakan ayatayat suci al-Quran kat saya sebelum saya tidur.
saya sangat hargainya sayang.
awak lelaki pertama yang sweet and caring yang saya penah kenal.
i love you till jannah sayang..
InsyaAllah.. Amiinnn !!





*bila HATI berkata-kata, JARI akan mula MENAIP*

0 comment: