Saturday, August 4, 2012

I'm Uniselian


Hye Korang. Semua sihat tak?
maklumla, bulan2 pose nie ramai sgt yg sakit.
batuk, selsema, demam, and yang paling penting is gastrik.
haa.. penyakit tu mmg selalu dtg time bulan pose nie.

Yeeehaaa !!
aku telah sah menjadi mahasiswi Unisel.
setelah seminggu menjalani Minggu Tekad Siswa..
Penat, Letih, Tak cukup tido, Kaki melecet,
macam2 lagi..
tapi, papepun, Mggu orientasi kt sini mmg best..
padahal masa mula2 kne bangun awal pe sume, ramai yg merungut.
yelaa... masing2 kne bangun awal. 4 pagi pulak tu.
urat kentut mane la yg tak putus bile bangun seawal itu utk tempoh seminggu..

and now, bile mggu orientasi dah habis.
aku pulak yg rindu saat2 bangun awal pg mcm tu.
rindu abg2 and kakak2 fasilitator yg tak jemu2 bg nasihat.
rindu potpetpotpet abg ayim, abg adiey, abg asri, abg lan.
ade je bnde yg dorang nk smpaikan..
lg2 abg ayim.. penuh dgn isi and dye paling klakar antara abg2 fasi kt situ.
mcm2 game dorang buat.
game2 tu sume penuh dgn pengajaran dan makna.

lepas nie, aku msti hidup berdikari.
belajar sendiri, bangun sahur sendiri,berbuka sendiri.
tapi takde la sumenye sendiri, buat same2 la ngn budak2 rumah aku.
haa.. yg budak2 rumah aku tu, lain time aku kenalkan ye.

be the best among the best..
itu matlamat aku masuk unisel nie.
insyaAllah, aku akan cuba utk tak main2 lg.

korang semua tolong doakan kejayaan aku ye...
thanx a lot... :D

mggu depan ade konvoi ramadhan pulak..
ala-ala singgah sahur gitu..
takpe.. atleast aku dapat berbakti kpd masyarakat.
kt unisel nie nnt, mcm2 pengalaman aku akan rasa.

oke la..perut pun dah kenyang makan time berbuka tdi.
so, nk rehat smbil lyn FB sat..
tata...



*bila HATI berkata-kata, JARI akan mula MENAIP*

0 comment: