Friday, July 20, 2012

Ramadhan Tiba Lagi

  

Hye guys,
esok dah nk puasa. korang dah setting semua perkara ke? klau sudah, bagus lah.
kalau belum, baik pi setting cepat. nanti lambat pulak kn..

Dah tiba masanya untuk aku, kau dan kita semua melaksanakan rukun Islam yang ke-3.
puasa2 la jugak, jangan asek membongkang je kejenye. kalau boleh, beramal jariah la sikit. topup pahala korang yg kureeng tu. bukan selalu pun, inilah masanya kalau kau nk berbakti pada semua org. Tu pu kalau nak pahala extra la kan. aku tak paksa pun. Tapi kalau kau beramal jariah bulan2 puasa nie, berganda pahala kau dapat taw.. macam.. keje kau sikit,tpi gaji kau dapat banyak. haaa..tak ke untung tu. tapi pahala nie kita semua tak boleh nampak. kalau nampak, confirm aman je dunia. tak de la penjenayah pe sume tu ye dak..nak tolong orang pun, sampai berlaga kepala sbb nk dpt pahala tu.

haih..
tggl bpe jam lg je dari sekarang nk tggu hari puasa esok. dah mintak maaf kat parent belum? kalau belum, elok la buat cepat. sebab klau kite tak minta maaf, same la mcm kite buat kerja,tpi tak dapat gaji.. nmpk tak ape yg aku cuba nk sampaikan kt sini...? haha bermadah2 la pulekk ye dak. takpela, janji korang boleh imagine ape yg aku sampaikan nie udah ler..

Selamat Berpuasa ye korang. takmo ponteng2. klau pompuan tu, beruntung la sikit kn. klau lelaki tu,mmg takde la nk ponteng2 nie. puasa biar penuh, jgn nk mencekik je bulan2 puasa nie.klau kene tangkap,confirm korang akan diarak keliling kampung naik van jenazah. kau nak mcm tu? aku tak nak....seraaammm mak..

akhir kata, ( sila baca dgn hati yang tulus ikhlas ye )

Mata kadang salah melihat....
Mulut kadang salah berucap....
Hati kadang salah menduga.....
Maafkan segala kekhilafan yang pasti ada....  




" Do'a  Malaikat Zibril Menjelang Ramadhan "
"Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
·    Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami ist
e
ri;
* Tidak berma'afan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapat kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jum'at.

SALAM RAMADHAN....

*bila HATI berkata-kata, JARI akan mula MENAIP*

0 comment: