Saturday, March 17, 2012

# cinta tak dapat restu parent #


Hye korang...
fuhh ! fuhh !
byknye habuk kt blog aku nie..
2 bulan dah tak bukak..
adess..
spnjg 2 bulan nie, mcm2 cter and pengalaman yg dtg dlm life aku nie..
eh korang, aku da kje dah skarang taw..
kje ape?
kje opis je.. tak layak pun nk kje besabesa.. haha
aku bekerja dlm kalangan kaum2 adam..
bg aku biasa je sbb aku dah biase kwn ngn lelaki..
kwn girl aku tak rmai mne pun, kwn boy je yg rmai..
tapi aku suke kwn ngn lelaki sbb dorg nie tak mudah nk tacing2..
klau gurau pun,oke je..
klau p0mpuan,gurau sikit nk tacing lebih.. agak kureng suke jgk la..

berkerut tak tgk entry atas tu...?
nape eak?
hurm.. yg korg tgk selama nie,
hubungan aku dgn dye oke je..takde problem pun..
but,biase la..
tak sume pilihan kita,parent kita suka and terima..
kdg2 kene reject jgk..
sume nie jadi lepas aku bwk dye balik rumah utk jumpa ngn parent aku..
dorg tak suka ngn pilihan aku, especially ayah..
aku tahu dorang nk yg terbaik utk anak dorang,
tambah2 plak aku yg sulung..
so, aku dgr la and ikut ckp dorang..
walaupun, kdg2 aku terlalu rindukan dye..
tapi nk buat cane..dah takde jodoh..
aku dah pun ckp ngn dye psl nie and dye dpt trima..
kami pun memutuskan utk berkawan je..
utk status kt atas nie, tu tak smpat lg nk remove..
aku kan buzy ngn kje..so, faham2 lah ye..

aku lebih rela tgglkan dye drpd aku sakitkan hati parent aku sbb dye..
parent aku jge aku dri kecik,dye tu aku jumpe mse dah besa nie je..
so, nk bandingkan dye ngn parent aku..
he is NOTHING..
and now aku sedang berkawan dgn someone..
tapi aku tak nak mengharap sgt mcm aku mengharap kt ex bf aku..
takut kne reject lg, merana woo...
nk lupekan org yg kita syg bukan senang..
lg2 klau byk kenangan ngn dye kn?
ala.. korang msti pnh rse moment mcm tu..
tipu la kalau takde..

eh korg, 18/3 nie aku ade tournament bowling..
doakan aku berjaya oke..
haha...
oke la.. nanti ade mse,aku update lg..
tata korang.. :D

*bila HATI berkata-kata, JARI akan mula MENAIP*

0 comment: